Sjöterrassens Julgalor – Uno Svenningsson

Äntligen har det blivit dags att boka in höjdpunkterna inför jul, ett perfekt tillfälle att samla vänner, arbetskollegor och familj till en helkväll med god mat och underhållning av högsta klass.

Varmt välkomna till Mariestad!

Vi kan nu mycket stolt presentera årets upplagor av Sjöterrassens JULGALOR i Jubileumsteatern. Under åtta kvällar gästas vi av olika talangfulla artister och kändisar från landets alla hörn. På detta sätt har vi något att erbjuda alla Mariestadsbor och Skaraborgare som vill fira in julen i en av Västsveriges vackrast belägna scenlokaler.

Samtliga kvällar serveras Sjöterrassens egna julbord med alla de delikatesser som finnas bör på ett klassiskt julbord.

29 & 30 november – Julgala med artisten Uno Svenningsson & komikern Isak Jansson

 

I somras fyllde Uno Svenningsson 60 år och firade under sin sommarturné 25 år som soloartist genom att bjuda på tre exklusiva jubileumskonserter i Stockholm, Göteborg och Hamburgsund. Nu är det klart att han inviger våra julgalor i Jubileumsteatern, Mariestad.
Vi är mycket nöjda och stolta över denna bokning och inledning på julens firande hos oss. Uno har för vår räkning satt ihop en show som vi under kvällen, tillsammans med vårt stora julbord, får uppleva i Jubileumsteatern i Mariestad.

 

Innan Uno går på scenen denna kväll bjuds vi på uppträde av Isak Jansson, komikern som kan få ett rum att vrida sig av skratt men också fylla åhörarna med eftertanke.
Hans humor är skruvad och samhällskritisk. Hans klockrena imitationer av bl.a. Kristian Luuk, Özz Nûjen och Martin Timell har fått hela humorbranschen att häpna. Ni har säkerligen sett honom framföra sin humor i bl.a. Släng dig i Brunnen (SVT 2018) och Comedy Confessions (Comedy Central 2017).

Tack vare sin förmåga att underhålla på både svenska och engelska är Isak en av våra mest beresta komiker. Han har uppträtt över hela världen på platser som Sydafrika, Island, Ryssland, Norge, Indien, Kina, Estland, Belgien, Danmark, Frankrike, Malta, Storbritannien, Luxemburg, Tyskland, Holland och Finland.

 

Uno Svenningsson har varit yrkesmusiker i mer än halva sitt liv. Det var tillsammans med bandet Freda’ som Unos resa började – efter bara tre-fyra gig prydde de plötsligt helsidor i Sveriges största tidningar. Det stora genombrottet kom med singeln ”Vindarna”, och 1991 mottog bandet en Grammis i kategorin ”Årets rockgrupp”.

Uno Svenningssons första soloalbum, passande nog benämnt ”Uno”, släpptes 1994 och innehöll bland annat mega-hiten ”Under ytan” samt ”Tro på varann” – en duett med Eva Dahlgren. 1996, två år senare, släpptes uppföljaren ”…due!” som direkt letade sig upp på albumlistans förstaplacering i Sverige samma år.

Sedan dess har Uno släppt 8 studioalbum som soloartist. Efter skivan ”7” var det tyst i ett par år, men i början av 2018 släpptes ”Andras sånger” strax efter hans bejublade medverkan i TV-programmet ”Så mycket bättre” under hösten dessförinnan. Den innehöll både helt nya tolkningar samt de vi kunde höra i TV – bland annat den stora hiten ”Du kommer ångra det här”.

Kort därpå, under våren och sommaren 2018, genomförde Uno brett hyllade turnéer inför både sin befintliga publik – och en helt ny. Succén var ett faktum.

 

—————————————————–

 

Vi öppnar dörrarna och välkomnar er in i lokalerna från 18:00. Senast 18:45 bör man vara på plats. Dryck köpes antingen som dryckespaket här på biljettsidan, eller i våra barer på plats i Jubileumsteatern. 

 

29 november 2019 Uno Svenningsson & komikern Isak Jansson
30 november 2019 Uno Svenningsson & komikern Isak Jansson