Björn Rosenström & det jävla bandet

Björn Rosenström, född 8 augusti 1970 i Tynnered i Göteborg, är en svensk låtskrivare som tidigare har upprätt som trubadur.

Numera har han Det jävla bandet med sig under konserterna och på de senaste skivorna.

Förutom att Rosenström är låtskrivare och artist är han också jurist; han har en jur.kand.-examen från Handelshögskolan i Göteborg. Rosenström läste juridik 1991-1996, samtidigt var han aktivt engagerad i högskolans pubverksamhet där han snabbt blev känd för sina ironiska och humoristiska visor som han framförde på gitarr på olika fester.

Han säger själv att han är den personen som gillar att studera andra, speciellt i pubmiljöer bland fulla människor,
där han själv är nykter.

När Björn Rosenström var klar med studierna år 1996, gick han till en skivstudio tillsammans med sin bror Jonas Rosenström och började spela in plattan
Låtar som är sådär. Skivan tog bara en och en halv dag att göra. Björn tryckte upp 1000 exemplar av skivorna som han sålde i sin gamla högskolas pub och bokhandel.

Under åren som följde arbetade Rosenström både med musik och juridik; han arbetade bland annat som tingsnotarie vid tingsrätten i Mariestad i två år, men så småningom valde han att satsa helt på musiken genom sitt bolag Rosenström Musik AB.

Senaste släppta album; Tuff Pipa. Björn turnerar med Det jävla bandet runt om i norden och förgyller tillvaron för folk och fä.

——————————————–

Sjöterrassen öppnar denna dag 22:00 och Björn går på scenen 23:30. 

Åldersgräns: 18+

Förköp: 160:-

Entré i dörren: 200:-